ah ta kuhinja...

Mjesto za brbljanje o svemu i svačemu

Moderator/ica: Moderatori

PostPostao/la Maša dana sub lis 13, 2007 17:26

Moj roćkas je 19.11. pa će Sanja vjerojatno napraviti tu tortu pa ću vam za STVARNO poslati malo. slika
Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.
Avatar
Maša
 
Postovi: 417
Pridružen/a: pon ruj 17, 2007 20:19
Lokacija: Zagreb

PostPostao/la Masaly dana sub lis 13, 2007 17:56

može, super jedva čekam, slika
Masaly
 

PostPostao/la kosta dana sub lis 13, 2007 18:27

o slasticama nemam pojima neznam peći kolače, ja sam maher u slanim specijalitetima :champ
kosta
 

PostPostao/la Masaly dana sub lis 13, 2007 18:29

u to smo se uvjerili slika
Masaly
 

PostPostao/la kosta dana sub lis 13, 2007 18:46

evi jednog za sutra

Ispeču se palačinke ( već svi znate kako se to radi )
Fila:- 30 dkg šunke prešane
- 30 dkg sira topivog
- 2 kom mozarele
- 25 dkg šanpinjona
- kečap ( po želji )
- 1 parmezan
- pola litre slatkog vrhnja
- putar za premazati protvanj

Sir, šunku, gljive narezati na kockice dodati 2,5 dl slatkog vrhnja i parmezan, sol, papar. Puniti tako da, prvo palačinku namazati s kečapom zatim dodati smjesu, zarolati i složiti u protvanj, kada ste sve složili zaliti preostalim vrhnjem i zapeči !
Dobar tek!!!
Zadnja izmjena: kosta; sub lis 13, 2007 18:48; ukupno mijenjano 1 put/a.
kosta
 

PostPostao/la Masaly dana sub lis 13, 2007 18:47

evo jedan receptić:
za 4 osobe: KESTENI U CRNOM VINU
60 dag pečenih kestena, lovorov list, 5 dl slatkastog crnog vina, 10 dag šećera, komadić cimetove kore, 3 klinčića, 2 dl slatkog vrhnja, 1 vanilin šećer, cimet u prahu
kuhati 15 min kestene s lovorom, oljuštiti kestene. u međuvremenu zakipiti vino sa šećerom, cimetom i klinčićima. umiješati kestene pa kad provri smanjiti temp. i kuhati 20 min da omekšaju. neka se ohlade. prije posluživanja istucite vrhnje sa vanilin šećerom. kestene sa umakom podijelite u zdjelice, dodajte tučeno slatko vrhnje i pospite s malo cimeta.
slika
Masaly
 

PostPostao/la kosta dana sub lis 13, 2007 18:55

evo još jedan staro jelo naših baka,
Jeftino
KRUMPIROVE POLE
-jedna kg krumpira
- par šnita špeka i to je to,, vrlo jednostavno

Krumpir operete i razrežete na dvije polovice ( netreba guliti koru )
stavite peći kad je na pola gotov, na krumpir poslažete špek, gotovo vruće jedete njm njam
kosta
 

PostPostao/la Masaly dana sub lis 13, 2007 18:58

PRELIVENE PALAÈINKE I ŠLAG
za nadjev: 5 dag čokolade u prahu, 20 dag kuhanih i protisnutih kestena, 5 dag šećera, 1 vanilin šećer, 8 dag maslaca
za karamel preljev: 5 dag šećera, 1/8 mlijeka, 2 dl slatkog vrhnja, 1 učvršćivač
1. za preljev miješajući polako zagrijavajte šećer da se najprije otopi i provri, pa će postati smeđkast, zalijte mlijekom te miješajte da se karamel otopi. primiješajte 3 dag maslaca i držite na toplom.
2. za nadjev čokoladu zagrijte s obje vrste šećera i 5 dag maslaca. kad se sve otopi umiješajte kestene. ako je krema pregusta dodajte toplog mlijeka. istucite vrhnje s učvršćivačem. podijelite palačinke na tanjure, namažite nadjevom i dva puta preklopite. ukrasite vrhnjem i prelite karamel preljevom.
Masaly
 

PostPostao/la kosta dana sub lis 13, 2007 18:58

Aj Mashali napravi ovo od kestena dolazim pješice :imao :imao :imao
kosta
 

PostPostao/la Masaly dana sub lis 13, 2007 19:01

bi, i ja bi to al nemam kestena. treba kupiti ili ić na sljeme nabrati. ajd idemo brati... slika malo vježbe
Masaly
 

PrethodnaSljedeća

Natrag na Caffe-bar

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron